Fungicide

Serenade® ASO

Fungicid și bactericid biologic pentru combaterea bolilor la următoarele culturi de câmp: salată, măr, păr, viță de vie, căpșun, plante ornamentale și trandafiri, cartof, rapiță, sfeclă pentru zahăr, precum și la următoarele culturi în spații protejate: salată, cucurbitacee (castraveți), solanacee (tomate, ardei, pătlăgele, vinete), căpșuni, plante ornamentale și trandafir.

Substanțe active:

f14.1 g/l Bacillus subtilis strain QST 713 (1.34% w/w; 1 x 10¹² CfU*/kg)

*CfU reprezintă numărul de colonii (Colony-forming Unit)

Icon

Biologic - produs ce poate fi folosit și în agricultura organică

Bacillus subtilis previne îmbolnăvirea plantelor prin crearea unei zone de protecție pe frunze și prevenirea fixării și penetrării patogenilor. Dezvoltarea patogenilor este stopată prin privarea acestora de nutrienți și de spațiu pe frunze. În plus, se produc 3 grupe de lipopeptide (iturine, plipastatine și surfactine) care acționează împreună pentru a distruge tuburile germenilor și miceliul fungilor patogeni prin penetrarea membranelor celulare. Odată cu stoparea germinării sporilor este stopată infecția și boala nu se va mai extinde. De asemenea, Bacillus subtilis declanșează răspunsul de rezistență sistemică al plantei, fapt indicat de activitatea peroxidazei mărite.

CulturăOrganism țintăDoză

Salată în câmp și spații protejate

Rizoctonioza (Rhizoctonia solani)

5 l / ha

Salată în spații protejate

Botrytis cinerea, Sclerotinia spp

4-8 l / ha

Măr, Păr

Focul bacterian (Erwinia amylovora)

4-8 l / ha

Viță de vie

Putregaiului cenușiu (Botrytis cinerea)

4 l / ha

Căpșuni în câmp și spații protejate

Putregaiului cenușiu (Botrytis cinerea)

4-8 l / ha

Plante ornamentale și trandafiri în câmp și spații protejate

Făinărea (Sphaerotheca pannosa)

5 l / ha

Cartof

Rizoctonioza (Rhizoctonia solani)

5 l / ha

Rapiță

Putregaiului alb (Sclerotinia spp.)

2 l / ha

Sfeclă pentru zahăr

Cercosporioza (Cercospora beticola)

2-4 l / ha

Castraveți spații protejate

Putregaiului cenușiu (Botrytis cinerea)

4-8 l / ha

Solanacee (tomate, ardei, pătlăgele vinete) spații protejate

Putregaiului cenușiu (Botrytis cinerea), Pătarea unghiulară a frunzelor de tomate (Pseudomonas syringae), Pătarea frunzelor și băşicarea frunzelor de tomate (Xanthomonas campestris), Arsura bacteriană (Xanthomonas sp.)

4-8 l / ha

Solanacee (tomate, ardei, pătlăgele vinete) spații protejate

Fuzarioza (Fusarium oxysporum)

10 l / ha

Citiți și urmați întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă